torsdag 3. august 2017

Hero 6 - fra rykter og spekulasjoner til levering

GoPro Hero 6

De nyeste innleggene vil nå bli lagt på toppen!

Batteri i Hero 6

I FCC testen oppgies det at det er testet et typisk produskjonsprøve og at batteriet som er brukt er et Li-Ion batteri med 3,85 volt og en kapsitet på 1220 mAh. Dette er samme tall som på dagens Hero 5 batteri. Sannsynligvis er derfor batteriene helt identiske.

Hero 5 med batteridekselet åpent.

FCC/RF testing

En gang i slutten av mai sendte GoPro ut prototypen på Hero6 for å bli testet med tanke på RF-utstråling fra WiFi- og blåtannmodulene. Testing gjøres av FCC i USA og forskjellige lokale laboratorier i Asia.

I juli ble det kjent at samsvars-sertifiseringen var godkjent i Malaysia. Det ble da kjent at GoPro sitt modellnummer for Hero6 er SPCH1.

Hero 6 = SPCH1.
En artig detalj er at FCC i USA gjengir deler av kommunikasjone med GoPro åpent. Jeg gjengir brevet fra GoPro til FCC som omhandler ønske om konfidensialitet med tanke på blokkskjema, fysisk utseende og brukermanual.

Trykk på bildet for å få original størrelse.

Intro

Jeg har tidligere kommentert Hero 6 rykter direkte på facebook siden til ScubaTronix, men her kommer en litt mer håndfast posting. Denne vil bli oppdatert etterhvert som Hero 6 nærmer seg en gang i september/oktober.

Hero 4 i det tradisjonelle vanntette pleksiglasshuset.

Hero 3 til Hero 5

Forbausende lite har endret seg fra Hero 3 til Hero 5. De fire modellene Hero 3, 3+, 4 og 5 har alle nøyaktig den samme bildesensoren fra Sony. Denne går under betegnelsen IMX117 og finnes i en rekke action-kameraer, dronekameraer, etc. Det eneste som har endret seg i løpet av disse årene er at Gopro har brukt kraftigere varianter av den såkalte bildeprosessoren som har kommet fra selskapet Ambarella. En grei oppdatering kom også da Wifi-kretsen fikk raskere forbindelse. Dersom man koblet en Hero 3 til GoPro appen var bildesignalet forsinket med flere sekunder. På Hero4 er det knapt nok noen forsinkelse i det hele tatt på det trådløse videosignalet til telefonen.

Hero 5 var kanskje den aller minst spennende oppdateringen fra GoPro de siste fem årene. Nøyaktig de samme egenskapene som den to år gamle Hero 4, men nå fikk man både 4K og innebygget LCD-skjerm i en vanntett kamerakropp som ikke lenger trenger pleksiglasshuset for å overleve elementene. Hero 5 er også det første GoPro kameraet med elektronisk bildestabilisering, men det har begrenset effektivitet sammenliknet med diverse optiske stabiliseringsmetoder (som hos Sony) eller bruken av en elektronisk slingrebøyle ("gimbal"). De øvrige Hero 5 gadgets består av stemmestyring og diverse tweaking av fotomuligheten som feks RAW-opptak.

Men ikke alt er bra med Hero 5. For at de tre mikrofonenen skal overleve i vann er de utstyrt med en vanntett membran som definitivt reduserer lykdkvaliteten sammenlikned med en Hero4 (og tidligere generasjoner) uten plexiglasshuset på plass. Tar man av tilkoblingslokket, for eksempel for å bruke den sammen med GoPro sin egen Karma stabilisator, synkere lydkvaliteten ytterligere. Det finnes heller ikke noen enkel mulighet for å koble til en ekstern mikrofon. Mens Hero 3 til 4 kan kobles direkte til en analog mikrofon, har Hero 5 kun en digital USB-C tilkobling som trenger en ekstern adapter. Denne klumpen er både stor og upraktisk. Og bruker du den er ikke kameraet lenger vanntett.

Det som virkelig kunne vært noe var å koble til en ekstern mikronfor over blåtanngrensesnittet som GoPro er utstyrt med, men som nå kun brukes til å aktivere WiFi-linken hvis du bruker GoPro-appen sammen med en smarttelefon fra Apple (oppvåkningssignal).

Hero 6

Kretsprodusenten Ambarella annonserte tidligere i år at de trolig hadde mistet GoPro som kunde grunnet liten utviklerkontakt. På en investeringskonferanse ble GoPro spurt om hvilken leverandør som nå skulle brukes i Hero 6 kameraet, men det ble naturlig nok ikke avslørt av GoPro sin representant. I ettertid har det blitt nevnt at bildeprosessoren i Hero 6 trolig vil komme fra Socionext. Dette er en kretsprodusent som eies av blandt annet Fujitsu og Panasonic.

På sensoresiden spekuleres det i om Hero 6 kommer til å få den samme høyhastighetssensoren som allerede er i bruk i Sony sine Experia telefoner. Denne sensoren klarer en bildehastighet på opp til 1000 bilder i sekundet. Dette vil gi nye muligheter inne slow-motion effekter.

Sony IMX117 sensorbrikke fra Hero3. Bilde fra Tech Insights.



GoPro Fusion

Gopro har tidligere i år demonstrert sitt kommende 360 graders VR-kamera på ekstremsportsammlingen Mountain Games. Som vi ser på bildet har Fusion mange av design-elementene til Hero 5. Det er derfor sannsynlig at Hero 6 også vil bli en del av denne design-familien med gråaktig gummi. Når det gjelder Fusion er det usikkert på om dette kameraet faktisk kommer på markedet i et større antall i 2017.

I en pressemelding fra juli 2017 skriver GoPro følgende:
A limited commercial release of Fusion is expected by the end of 2017, with details on pricing and other technical specifications being provided at launch.


Gopro Fusion VR-kamera.


Annonsering

I kvartalsresultatet for andre kvartal 2017 melder GoPro følgende den 3dje august:

"HERO6 and Fusion, our 5.2K spherical camera, are on course to launch later this year"

Tradisjonelt har GoPro annonser sine nye kameraer i andre halvdel av september, med produkter tilgjengelig i butikken (US) i begynnelsen av oktober.

Hero 5 ble annonsert 19 september 2016 og var i butikken (US) 2 oktober 2016.

Hero 4 ble annonsert 29 september 2014 og var i butikken (US) 5 oktober 2014.


(04.08.2017)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar